Σύνδεση Εγγραφή

Σύνδεση στο λογαριασμό σου

Όνομα Χρήστη
Συνθηματικό *
Να με θυμάσαι

Δημιουργια λογαριασμου

Τα πεδία με το αστεράκι (*) είναι υποχρεωτικά.
Όνομα
Όνομα Χρήστη
Συνθηματικό *
Επιβεβαίωση Συνθηματικού *
Email *
Επιβεβαίωση email *

Διαχείριση συστάσεων: πως γίνεται αποτελεσματικά

  • Posted on:  Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 12:07
  • Γράφτηκε από τον 
Διαχείριση συστάσεων: πως γίνεται αποτελεσματικά - 5.0 out of 5 based on 127 votes

Ο Δημήτρης Αντωνίου, υπεύθυνος μάρκετινγκ & πωλήσεων σε μια μικρή εταιρεία διοργάνωσης ταξιδιών, είναι απογοητευμένος από τις επιδόσεις του τμήματός του το προηγούμενο έτος. Οι αριθμοί δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στη δημιουργία συστάσεων και ότι περισσότερο από το 80% αυτών αποτυχαίνουν όταν προωθούνται στις πωλήσεις.

Έτσι φθίνει σταδιακά η αποδοτικότητα του μάρκετινγκ. Μετά από λεπτομερή ανάλυση, ο Δημήτρης συμπέρανε ότι το πρόβλημα οφείλεται σε ελλείψεις στη διαχείριση των συστάσεων.

Τι ακριβώς όμως είναι η Διαχείριση Συστάσεων;

Η Διαχείριση Συστάσεων είναι η ολοκληρωμένη διαδικασία παρακολούθησης και χειρισμού των συστάσεων από τη δημιουργία τους ως τη μετατροπή τους σε πώληση και τη διατήρηση μακροχρόνιων σχέσεων. Τα δεδομένα που δημιουργούνται σε αυτή τη διαδικασία χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των πωλήσεων & του μάρκετινγκ. Τα βήματα μιας τέτοιας τυπικής διαδικασίας ξεκινούν με τη δημιουργία συστάσεων και συνεχίζουν με τη βαθμολόγησή τους, τη διατήρηση σχέσεων/ επικοινωνία μαζί τους, τις επαφές πώλησης και τελικά καταλήγουν σε πωλήσεις. Είναι σημαντικό τα βήματα να είναι συντονισμένα μεταξύ τους.

Ας εξετάσουμε στη συνέχεια το θέμα αναλυτικότερα: 

Αυτό είναι το δεύτερο άρθρο-μάθημα από μια σειρά εξειδικευμένων μαθημάτων για τους συνδρομητές μας. Θα πρέπει να συνδεθείτε ή να έχετε λάβει το σύνδεσμο μέσω email ώστε να μπορέσετε να δείτε τη συνέχεια. 

Διαβάστηκε 1396 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 15:37

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Γιάννης Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 15:23 δημοσιεύθηκε από Γιάννης

    Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον. Για να δεις ολόκληρα τα άρθρα, να κατεβάζεις τα ebooks που έχουν και γενικά να ενημερώνεσαι άμεσα, θα πρέπει να κάνεις εγγραφή στις λίστες ενημέρωσης. Δες το σύνδεσμο "Λίστες ενημέρωσης" στο κάτω μέρος της σελίδας και δήλωσε όποια επιθυμείς. Είναι δωρεάν.

  • Σύνδεσμος σχολίου Μαίρη Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 22:41 δημοσιεύθηκε από Μαίρη

    Μου είπαν πριν λίγο για αυτά τα μαθήματα. Τα άρθρα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον αλλά δεν φαίνονται ολόκληρα. Πως μπορώ να τα δω κι εγώ;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.