Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Έρευνες Μάρκετινγκ - Πλεονεκτήματα

  • Posted on:  Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2016 23:22
  • Written by 
Έρευνες Μάρκετινγκ - Πλεονεκτήματα - 5.0 out of 5 based on 54 votes

Τι σκέφτονται οι πελάτες σας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας; Τι άποψη έχουν για τις αλλαγές που κάνατε τους τελευταίους μήνες; Για να μάθεις πρέπει να θέσεις αυτές τις ερωτήσεις στους πελάτες κι αυτό γίνεται με τις έρευνες μάρκετινγκ. 

Οι έρευνες ή δημοσκοπήσεις είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις, παρέχοντας πολύτιμη ανατροφοδότηση από τους πελάτες και ταυτόχρονα είναι μια ευκαιρία για περισσότερη αμφίδρομη επικοινωνία. Δεν κάνεις έρευνα μόνο για να μετρήσεις την ικανοποίηση του πελάτη γενικά, την κάνεις για να συγκεντρώσεις χρήσιμες πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν στη σωστή τμηματοποίηση της αγοράς σου.

Πλεονεκτήματα

Σύνδεση με τους πελάτες: Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους. Αυτό ισχύει και στο εμπόριο όπου η καθημερινότητα αναλώνεται κυρίως σε συναλλαγές μεταξύ πωλητή-αγοραστή χωρίς ούτε μια κουβέντα πολλές φορές. Οι έρευνες και δημοσκοπήσεις καλύπτουν αυτό το κενό παρέχοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους να πουν την άποψή τους με τα δικά τους λόγια ή με κάποια τυποποιημένη μέθοδο που να ταιριάζει στο προφίλ τους κι έτσι να αισθάνονται ότι συμμετέχουν πιο ενεργά στη διαδικασία.

Αριθμητικά δεδομένα για ανάλυση με σκοπό τη βελτίωση: Οι αριθμοί και τα στατιστικά είναι πολύτιμα στις επιχειρήσεις. Στις μέρες του έντονου ανταγωνισμού δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις στο πλήθος κι έτσι οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη δουλειά σου ή να εντοπίσεις κάποιο σημείο που αξίζει να πρωτοπορήσεις είναι πολύτιμη. Οι έρευνες και οι δημοσκοπήσεις είναι ένας γρήγορος και φθηνός τρόπος για να πετύχεις κάτι τέτοιο.

Είναι οι ίδιες υλικό μάρκετινγκ: Τα αποτελέσματα δεν είναι μόνο χρήσιμα για αναλύσεις, είναι επίσης και για σκοπούς μάρκετινγκ: "Το 90% των πελατών μας είναι πολύ ικανοποιημένο από αυτό το προϊόν". Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να κερδίσεις το ενδιαφέρον καταναλωτών υποψιασμένων από τις διαφημίσεις των εταιρειών στις μέρες μας, είναι να χρησιμοποιήσεις δεδομένα από τις θετικές απόψεις των πελατών σου.

Αποτελούν οι ίδιες ένα σώου ίσως πιο σημαντικό κι από τα αποτελέσματά τους, δείχνοντας ότι η επιχείρηση ενδιαφέρεται πάνω απ'όλα για τους πελάτες της. Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του επισκέπτη της ιστοσελίδας σου και θα καταλάβεις καλύτερα. Το να δεις μια έρευνα που σε ρωτάει την άποψή σου ενώ ταυτόχρονα έχει στόχο να βελτιώσεις τις υπηρεσίες, σου δίνει την αίσθηση ότι η εταιρεία πρώτα απ'όλα νοιάζεται για τις απόψεις σου και ύστερα κάνει τις υπηρεσίες της όσο πιο καλές είναι δυνατόν για εσένα. Κάτι τέτοιο όχι μόνο κάνει τους πελάτες να συνεχίζουν να αγοράζουν μέχρι να βρουν το ιδανικό προϊόν/υπηρεσία, αλλά επίσης η θετική εντύπωση που δημιουργεί για το brand σου θα τους κάνει να επιστρέψουν πάλι αργότερα.

Ένα ειδικό εργαλείο για τη δημιουργία και διαχείριση ερευνών μάρκετινγκ περιλαμβάνεται στο Online CRM. Περισσότερες πληροφορίες και screenshots δείτε πατώντας εδώ.

Διαβάστηκε 1817 φορές Τελευταία τροποποίηση την Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2016 23:36